Ha labdarúgás, akkor általában két fontos kiegészítőre van szükség: természetesen az egyik a focilabda, ami nélkül nem is lehetséges az egész, a másik pedig a focicipő, amivel előbbit rúgni tudjuk. Ma már több tucat, ha nem száz termék közül válogathatunk a stoplis cipő férfi kategóriájában.


Stoplis cipő férfi kiadásban: minőségi lábbelik bárki számára


Természetesen stoplis focicipő és stoplis focicipő között is rengeteg különbség lehet. Teljesen más kialakításra van szükség attól függően, hogy éppen milyen felületen, pályán akarjuk használni. Ha természetes fű borította területről van szó, akkor a legjobb választás az FG/AG stoplis cipő lesz. Ez csak egy példa az elérhető típusok közül, mivel még oda kell figyelni arra is, ha éppen műfüves a pálya, de a teremről és az extrém, vizes időjárási körülményekről sem szabad megfeledkezni. 


A stoplis cipő férfi kategóriában többféle szempontot is mérlegelni kell. Általában három tényezőt kell kiemelni: kényelem, biztonság és teljesítmény. Kezdjük a sort az utóbbival, mivel a focicipő felel azért, hogy megfelelően tudjunk teljesíteni az edzésen vagy az éles mérkőzésen. Gyors irányváltás, megfelelő sebesség futás közben, pontos rúgások, passzok és persze ott van a labdakezelés is – ezért mind a focicipő felel, így alaposan meg kell vizsgálni, hogy mégis milyen anyagra, kialakításra fog esni a választásunk. 


A második fő tényező a biztonság. A stoplis focicipő gondoskodik a lábunkról, tehermentesíti azt, valamint az ízületeket is óvja. Egy megfelelő védelemmel ellátott cipőben bátrabban fogunk becsúszni, belemenni a párharcokba vagy éppen védekezni. Ha nem vagyunk magabiztosak a focicipő képességeiben, az a teljesítményünkön is meg fog látszódni. A bátorság, stabil alap azonban elengedhetetlen a futballpályán, mivel csak így tudjuk megfelelően ellátni a feladatunkat a pályán.


A kényelem is legalább ilyen fontos, mivel több, mint 90 percig lesz a lábunkon a stoplis focicipő. Ha már 20-30 perc után kényelmetlen, nyomja a lábunkat, az szintén negatívan fog hatni a teljesítményünkre.


Számtalan modell közül válogathatunk


Ha megnézzük a focicipők kínálatát, akkor láthatjuk, hogy nemcsak kialakításban, de megjelenésben is többféle választási lehetőségünk van. Ez is egy eszköz ahhoz, hogy a játékos ki tudja fejezni a stílusát. A focicipő megjelenése illeszkedhet a mezhez, a többi kiegészítőhöz. Extrém mintázatokból sincs hiány, amelyeket a legmagasabb szinteken is ugyanúgy használnak.


Fontos, hogyha új stoplis cipő férfi kategóriában nézelődünk, akkor mindenképpen a minőséget keressük. Focicipőt általában hosszú távra választunk, ami minden helyzetben megfelelően teljesít majd. Ha az ideális darabot vásároljuk meg, azzal a teljesítményt is növelni tudjuk, és megtehetjük az első lépést a következő szint felé.


Alaposan gondoljuk át, melyiket választjuk


A focicipő vásárlását nem szabad elkapkodni. Számtalan kialakítás, megjelenés érhető el, valamint többféle pályán kell őket használni. Ha a maximális teljesítményre törekszünk, akkor mindig az adott körülményekhez legjobban illeszkedő terméket fogjuk keresni. Kerüljük el az olcsó, átlagos megoldásokat, mivel azzal nemcsak a teljesítmény fog romlani, hanem a lábunk védelmén is “spórolunk”. 


Minőségi stoplis focicipőből nincs hiány, ezért is érdemes megnézni a Focicipőbolt kínálatát, ahol garantáltan meg fogjuk találni az ideális lábbelit, amivel uralhatjuk az egész pályát a mérkőzésen és az edzésen egyaránt.


STOPLIS CIPŐINK