Azzal, hogy a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, valószínűleg nem mondtunk túl nagy újdonságot. Ezért sem meglepő az, hogy a focihoz használt kiegészítők folyamatosan fejlődnek. Az egyik legfontosabb a stoplis focicipő, aminek a beszerzését egyáltalán nem szabad elkapkodni, sőt!


Mire kell figyelni stoplis focicipő vásárlása során?


Az, hogy a megfelelő cipőt kell hordani a labdarúgáshoz, magától értetődő. Viszont az már egyáltalán nem, hogy melyikben lehet a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Nem hiába találkozhatunk annyi változattal, kialakítással, mivel ahány játékos, annyi játékstílussal és igénnyel fogunk megismerkedni. Természetesen vannak olyan megoldások, cipők, amelyek szinte mindenki lábán tökéletes teljesítményt nyújtanak.


Ilyen például a Nike Zoom Mercurial Superfly 9 Elite FG, ami talán az egyik legmodernebb cipőnek számít jelenleg a piacon. Nem hiába választják a profik is ezt a termékcsaládot, ha éles meccsről van szó. Ha nekik megfelel, akkor az “átlagember” számára több, mint tökéletes választás lesz. De pontosan mire kell figyelni a stoplis cipőknél?


Egyre több a műfüves pálya, amelyek azonban teljesen egyedi körülményeket teremtenek. Ha valóban megfelelő teljesítményt akarunk nyújtani, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy mégis mit húzunk a lábunkra. A műfüves pályáknak több előnye is van, például tartósabb és jobb a vízelvezetése is. De ez egyben speciálisabb körülményeket is teremt. Ezért is fontos, hogy olyan lábbeli kerüljön a lábra, ami megfelelő tapadást és stabilitást nyújt számunkra.


Talán ez a két legfontosabb szempont, amit először meg kell vizsgálnunk, ha új stoplis focicipő kerül a kosárba. Kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy optimális stabilitást és tapadást biztosítsanak a műfüves felületen. Speciális cipőtalp és mintázat segíti a játékosokat, hogy a labdát jobban tudják irányítani, mozogni, valamint a hirtelen irányváltások se jelentsenek akadályt vagy nagy megterhelést a láb számára. A segítségével jobban lehet uralni az egész játékot és a pályát, ami nagymértékben növeli a teljesítményt is.


Kényelem és biztonság


Ha megnézzük a stoplis focicipőket, akkor már első ránézésre is látható az, hogy a viselésük bizony nagyon kényelmes lehet. Ez fontos is a játék során, mert nem terelheti el a figyelmünket a kényelmetlenség, valamint 90 percen keresztül ugyanazt kell nyújtani. Kifejezetten rossz tud lenni az, ha már fél óra után úgy érezzük, töri a lábunkat és már csak azt várjuk, hogy mikor vehetjük le. Ezzel máshova kerülne a fókusz, ami a teljesítményre is negatívan hatna.


A legjobb az, ha olyan cipőt választunk, aminél azt érezzük, mintha kifejezetten a mi lábunkra tervezték volna. A biztonságról sem szabad megfeledkezni, mivel a stoplis focicipő tehermentesíti a lábunkat. Továbbá védi a külső hatások ellen, hogy ne kelljen egy súlyosabb bokasérülés, zúzódás vagy egy kellemetlenebb horzsolás miatt aggódni.


A megjelenésük sem utolsó


Ha megnézzük egy modern stoplis focicipő kialakítását, akkor látható, hogy esztétikailag is teljesen megfelelnek a mai elvárásoknak. Igazán merész mintázatokkal is találkozhatunk, de letisztult, “egyszerűbb” megjelenésből sincs hiány. Ez is segít abban, hogy mindenki megtalálja a saját személyiségéhez és stílusához illeszkedő darabot. Természetesen a választás nem egyszerű. Ha kérdésed van vagy nem tudod, melyik lenne az igazi, keress minket bizalommal, és mi segítünk eligazodni.